Sări la conţinut

Ghidul trollerului începător sau 10 lucruri care să le faci pentru a face trolling

august 28, 2014

Ești tânăr? Vrei să-ți faci un blog? Vrei oamenii să vorbească despre tine? Vrei să devii popular și să ai multe like-uri? Atunci acest articol e pentru tine. Dacă urmezi sfaturile de mai jos, în 2 timpi și 3 mișcări toate articolele tale vor fi share-uite pe tot Facebook-ul.

Doar acum ai șansa să te faci remarcat și să obții cele 15 minute de glorie promise de Andy Warhol.

Cel mai rustic photowall

Cel mai rustic photowall

#1. Identifică trendul zilei

Vezi ceea ce unește pe mai mulți oameni și scrie ceva împotriva acestui lucru. Nu contează Ice Bucket, Călătorii fără vize, #euromaidan sau Mamele care sar gardul la Dendrarium.

Spune de ce tu nu ești ca toată lumea. Așa din acel care nu are blog te vei egala cu cei care apără valorile la care tu atentezi. Și dacă ești destul de rapid vei reuși să atragi de partea ta toți cei care sunt anti. Aceștia îți vor pune like la idee, la curajul de a te răzvrăti sau doar pentru că nu le place de primii.

Chiar și un troller are nevoie de cercetare și de identificare a grupurilor-țintă.

#2. Identifică valorile majore din societatea din care trăiești 

Vezi dacă sexul e tabu sau nu, ce este tabu. E bine să te duci la biserică sau nu trebuie, ții cu Chirtoacă sau cu Renatcik. Apucă-te de subiectele tabu și vino cu ceva ce nu place la nimeni. La fel ca și în trendul zilei, se va găsi un grup de susținători care să te vadă Mesia și curajosul pentru care nu contează ce va crede lumea despre el.

De fapt noi toți știm, că tu nu vrei decât oamenii să-ți dea sfaturi.

#3. Găsește câteva persoane publice de care mereu să te legi

Scrie-le scrisori publice, pune-le follow și comentează-le la ceea ce publică, lasă ei să te știe, astfel își vor întreba toți prietenii cine e acesta, și așa îi vei face pe oameni să se intereseze de tine. Plus că aici ca și în primele 2 sfaturi vei găsi oameni care nu-i plac pe persoanele de care vorbești și hop un nou val de susținători prin complicitate.

#4. Găsește grupurile mari și populare din societate

Acești pot fi unioniștii sau comuniștii tineri, hipsterii de la yardsale sau de la spălătorie, persoanele care au grupuri mari și influente pe rețele. Și atunci ia-te de ele. Nu-ți fie frică să-i jignești, să le spui că nu-ți place ce fac ei, să-i etichetezi și iac-așa. De data asta nu-ți vei câștiga susținători, însă în schimb cititori care mereu vor intra la tine să vadă ce rău ai mai scris de ei.

#5. Urmărește toate evenimentele care se întâmplă în Moldova

Urmărește-le și observă toate punctele rele și toate fuck-upurile și desigur atunci trebuie să fii primul care le publică, astfel concurenții acelor evenimente vor avea grijă să-ți promoveze link-ul, tu trebuie doar să urmărești statistica.

#6. Spune că Moldova is full of shit

Trebuie foarte intens să vezi neajunsurile țării în care trăiești și mereu să le readuci aminte. Să fii mereu neîncrezător, sceptic la tot ce apare nou, orice inițiativă de blamat și de-i văzut punctele slabe. Scrie periodic articole în care ameninți că vei părăsi Moldova, că nu-ți trebuie așa țară și oraș. Desigur noi toți știm că în altă parte troller nu vei fi.

Fă poze la toate greșelile pe care le vezi, subliniează publici fiece greșeală pe care o vezi la prietenii tăi sau la persoanele pe care le urmărești.

Și o regulă foarte importantă pentru un troller: Niciodată, dar repet, niciodată nu-i oferi feedback direct persoanei care a făcut un lucru care nu ți-a plăcut, sau a greșit ceva. Totul mereu pune în public, fă print scrin, fă share cu comentarii de genul: I wanna leave this planet, Lost faith in humanity, Vai ce proști sau orice lucru care induce o dramatizare acută a problemei tale.

#7. Generalizează și banalizează cât poți de mult

Cel mai ușor de a stârni un conflict între utilizatori e să generalizezi, așa vei găsi oameni care să-ți ofere destul de multe excepții, excepții care nu vor fi decât apă la moară pentru alți utilizatori.

#8. Nu scrie articole lungi

Nu intra prea tare în esență la ceea ce vrei să spui, gândește-te mai bine cum să trezești sentimente în moduri superficiale. Cititorilor nu le place textele lungi, iar un troller bun nu face texte lungi. Folosește cât mai mult colaje și fotografii.

#9. Numaidecât să ai domen propriu

Un troller e cel care respectă regulile doar atunci când îi trebuiește, iar o regulă spune că cei mai buni trebuie să aibă o adresă personalizată.

#10. Niciodată nu te certa în viața reală

Când îi întâlnești offline pe cei care îi critici, mereu spune-le că ei au dreptate, așa le vei trezi disonanțe cognitive și se vor gândi mai mult la tine. Zâmbește-le chiar.

Vă doresc succes și multe lucruri (de)constructive!

 

3 comentarii leave one →
  1. august 28, 2014 20:52

    Exemple de top Trolleri lipsesc

    • august 29, 2014 00:25

      lască singuri se identifică

  2. noiembrie 2, 2014 00:34

    trolling 101 🙂

Butterfly sharing is caring