Skip to content

Frumusețile Facebook-ului (vol. II)

ianuarie 18, 2013

7aFacebook-ul e un câmp de lucru interesant, unde fiecare crede în felul său cum lucrurile ar trebui să fie. De aceea pentru ați proteja cercul tău intact de orice alt lucru care te deranjează este butonul hide.

Zilele aste locals.md, a făcut o listă de 11 (aproape 12) lucruri, sau tendințe pe Facebook, eu am numărat și fac cam vreo 4 din ele, oricum, voi continua să pun poze cu bere, cu mine și cu picioare, pentru că la urma urmei, chestia e legată de curent și poți să le folosești.

Cele 11 puncte: Mâțele, Captain Obvious, Dragostea de sine, Concursurile cu like-uri, Frending, Mâncarea, CAPSLOCK, Picioare, Ortografie, Relationshit, și filosofia.

Acolo oricum a rămas loc de mai mult, și eu încerc să umplu niște goluri. Dacă vă regăsiți îmi spuneți, sau nu. Eu tot fac multe din cele de mai jos.

1. Monument fetiș

Sunt perioade când Facebook-ul e plin cu poze din călătorii. Și primele poze care apar sunt cu clădiri și nu cu oameni, iar în albume, poți găsi aceeași poză, din același unghi la tăti persoanele care au fost de ex în New York, sau Varșovia.

Oricum, pozele din călătorii sunt și populare, și comentate, și mulți călătoresc anume pentru acele poze.

1a

2. Sarcasm is the new sexy

Acum dacă nu ești sarcastic și dacă nu ai doza ta de sarcasm, pur și simplu nu ești interesant pe Facebook. Pozele de pe atkritka sau altele de genu, sunt o contra-ofensivă adusă citatelor, și mai multe persoane se regăsesc. Și dacă la o anumită perioadă nu ești sarcastic vizavi de ceva popular (eurovision, champions league, twilight sau Zubco) atunci nici nu prea are rost să comentezi.

2a

3. Remember my birthday, bitch! 

Sunt persoane care își fac hide la ziua lor de naștere, sau și-o schimbă cu vreo 3 săptămâni înainte de eveniment. Apoi de ziua lor, urmăresc foarte atent cine a ținut minte și cine nu a ținut minte. Partea amuzantă e că, cunoști o persoană și habar nu ai când e ziua ei, pe urmă se va uita ciudat că de ce nu o ții minte. Eu spun peste tot de 27 mai, dar, sorry, eu nu-s Vanga să țin minte tot și să prevăd tot.

3a

4. Because my boss said so!

Unele persoane deodată vezi unde ele lucrează, și unde ele nu mai lucrează. Majoritatea conținutului de pe profil sunt share-uri, like-uri, poze de la serviciu. Cover de la serviciu, poza de profil de la serviciu, uneori chiar și în nume e compania unde lucrează. Și desigur sunt cei mai activi pe pagina de Facebook a companiei unde lucrează.

5. All kind of Nazis

Persoanele care caută, așteaptă, te provoacă să greșești. Dacă vei scăpa o literă sau vreo virgulă, ei vor observa și îți vor comenta, dacă e ceva care e semi-corect, ți-o vor spune. Vor face poze șa panouri cu greșeli, meniuri cu greșeli, parcări aiurea, sau locuri unde nu e normal să fie în felul cum este.

4a

6. Omniprezent me

Persoanele care se întreabă ciudat, de ce nu găsesc stația de microbuz de la costijeni ca locations pe Facebook ca să se poate checkui. În timp de zi, sunt cu toate persoanele peste tot. Încep oamenii la Tucano, apoi termină în Eli Pili. Dacă îi urmărești vreo săptămână, le știi deja rutina, dar just in case, check in pe Facebook, trebuie.

5a

7. The person from the shadow

Vă tot, știu tot, urmăresc tot. Dar nimeni asta nu știe. Și pe chat îs offline chiar dacă au 100 prieteni (pentru că ei îs anume selectivi). Și nu publică nimic. Pe profilul lor sunt lucruri doar pe care alții le-au pus cu ei. Dar dacă vă veți vedea offline, replica: ”aha, știu, am văzut” e foarte frecventă.

8. I like you

Persoanele care îți vor pune like-uri necondiționat, vor face share la ceea ce pui. Te vor face fericit, atunci când deschizi Facebook-ul și ai 99 notifications. Ei sunt cauza pentru care din când în când o poză veche devine subit populară. Cu vreo 7-10 oameni de aceștia, oricine poate deveni influent pe Facebook.

shakira

9. Contest hunters

Dacă sunt concursuri cu like-uri, sunt și persoanele care le vânează, și la care vor participa indiferent de premiu. O mașină, un calendar de birou sau o sticlă de vin. Ei deja au rețeaua lor, și mereu se numără printre câștigători. Îți poți deschide așa și un butic cu premii de vânzare.

10. Me casa e su casa

Știm tot ce se întâmplă, de la faptul că azi li-o stins lumina, s-a terminat hârtia, nu li-o dat salariu, date-ul a fost super frumos, articolul de pe The Economist e extraordinar, am plâns la Twilight, Uraaaaaaaaa Mancester!, etc. Iar când vor vedea și la tine lucruri de acestea, va intra mai des.

6a

11. Flashmobers

Orice apare diferit pe Facebook, they are in, de la poze cu tarelci, cu Marian Lupu, sau Idi nahui Party, sau Alege-ți apartamentul. Se vor alătura, vor promova, chiar dacă va trebui să nu se radă timp de o lună, sau să poarte aceleași haine, acesta e felul de a ieși din rutină.

Aș mai vorbi de Boobs, Forever aloni, și eu beu tăti șelea, dar asta altă dată.

Ceva asemănări ați găsit?

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. ianuarie 18, 2013 11:22

  destul de diversificata clasificarea … desi foarte des se vede o combinatie de 5,6,9 si 11 🙂

 2. Arincik permalink
  ianuarie 18, 2013 13:11

  Eu ascund ziua de nashtere, da nu ca sa ma uit rau la oameni sau sa-i „verific”, pur shi simplu nu ma fericesc 100 de notificari de la oameni care graiesc cu mine o data pe an.

  • ianuarie 18, 2013 13:15

   Arina, eu de câte ori ți zic, tu ești excepție.

  • kapa permalink
   ianuarie 18, 2013 19:47

   same here.

 3. Vasea permalink
  ianuarie 31, 2013 16:05

  ai uitat sa spui despre oameni care scriu: O luna fara facebook, experimentul a inceput, trece o luna si apare statusul, Am supravietuit

  • februarie 1, 2013 00:50

   tot ei zic că pleacă de pe facebook cu 3 luni înainte și tot îți scriu numerele lor de telefon și id de skype

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: