Sări la conţinut

Vindeți-vă prietena

octombrie 7, 2012

Ogilvy spunea o dată că atunci când faci publicitate trebuie să-ți imaginezi că ești prima dată la o cină cu o femeie frumoasă și publicitatea trebuie să fie așa cum ai încerca s-o seduci pe acea femeie, iar dacă dimineața te trezești cu ea în pat, atunci publicitatea e bună.

Ieri la Ziua Vânzărilor Evenda cu Evghenii Kotov, am perceput o idee similară cu cea a lui Ogilvy. Ca să faci o vânzare e la fel cum ai intra în contact cu cineva pe care vrei să-l cucerești.

Pentru asta sunt cinci pași.

1. Căutarea prietenei.

Adică mediile unde crezi că ai putea găsi pe cineva care să-ți placă. Dacă ai un stil de viață atunci fă ajustări ca persoanele care să-ți placă să aibă pe unde intra. Evenimente sociale, concursuri, noi hobby-uri. Du-te acolo unde crezi că fetele frumoase sunt.

2. Stabilirea contactului

Dacă te duci acolo inevitabil vei întâlni pe cineva care îți place astfel trebuie să creezi context pentru a intra în contact. O dată creat contextul veți face cunoștință și poate veți schimba numerele de telefon (Facebook friends).

3. Ce necesități are persoana care îți place

Pentru a putea ști ce să oferi și cum să faci ca fata să te placă, gândește-te ce are ea nevoie. Dacă de discuții vorbește cu ea, de cineva cu care să iasă la pauza de masă sau la vreun concert, du-te cu ea. Dacă tu vei oferi ceea ce crezi că ea are nevoie, atunci nu prea va avea efect.

4. Prezentarea

Abia aici poți vorbi despre tine, ce faci, cine ești, ce îți place ție, cum îți place ție, ce poți oferi.

5. Înțelegerea

O pasiune poate naște de nicăieri și să se termine tot nicăieri. Dar pentru o relație, trebuie de comunicat și de stabilit punctele asupra cărora ulterior pot apărea probleme.

– după asta ambii pot să-și zică pretențiile și cum ele pot fi rezolvate

Evghenii a spus că de multe ori atât cei care vând dar și persoanele cărora le plac de alte persoane, acești pași îi fac diferit, încep de la 4, sau de la 5, sau în general de la pretenții și nu prea se primește nimic.

Oamenii demult nu mai vând produse, acum toți vând idei. Idei pentru care oamenii pot să te iubească, femeile să te vrea și tot așa.

PS: Ce mi-a părut amuzant e că atunci când îmi făceam practica de licență la Evenda, nu participasem niciodată la un training organizat de ei. Mie mi-a plăcut și pe lângă lucruri noi ce le poți auzi, vezi și cum oamenii prezintă idei, așa cum le poți vinde și tu.

No comments yet

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: