Skip to content

La Coldplay totul a fost galbăn.

Octombrie 3, 2012

Călătoria mea pentru Coldplay mi-a demonstrat încă o dată că totul e în călătorie și nu în scopul anume. Știu că eram cu vreo oră înaintea concertului și îmi era tot una dacă mai ajung sau nu și în momentul acela aș fi simțit zero regrete dacă totuși nu aș fi ajuns.

Pentru mine concertul a fost în cântecele ascultate până a mă porni, până a mă decide însuși că vreau să mă duc. Concertul a fost în căștile mp3-ului meu, concertul a fost în timp ce experimentam berea din Cehia și îmi făceam poze la picioare.

Prolog & Epilog

Scriam prin iunie că tare vreau la concertul Coldplay și am ajuns acolo. M-a ajutat Natalia, motiv cu care vreau să-i mulțumesc că m-a făcut totuși să ies din zona mea de confort și să încep să gândesc mai analitic și mai cu soluții.

Acum știu că nu mai vreau doar un concert rock, vreau un festival, vreau toată ziua să sar în sus, fix ca în Kansas City, să mă culc cu muzică și să mă trezesc cu muzică. Cam asta ar fi noua mea tendință și destinație în ale concertelor.

Și aș fi vrut ca și concertul să fie și mai galben.

Concertul Coldplay

Mulți oameni, foarte mulți oameni și o atmosferă foarte specială. În deschidere a cântat Marina și The Diamonds (pentru mine are o anumită importanță). La concert au venit foarte mulți sârbi și români și pe iarbă totul era plin.

La intrare ne-au dat câte o brățară pe care scria Coldplay și hashtag-ul: #coldplayfilm iar cu imaginile de la concert în curând va apărea un film. Brățările atunci când vroiau cei care aveau grijă luminau în diferite culori făcând din stadionul Slaviei Praga un stadion de licurici.

În spatele scenei unde cântau ei erau 5 ecrane mari, rotunde unde ai fi putut pune mâna în foc că sunt ei în mărime naturală. La un moment dat în timpul concertului Coldplay au coborât printre fani și au cântat cu fanii. O domnișoară avea medalioane cu Yellow și Fix Me care erau arătate pe ecran.

Eu și așa nu știu cum îi cheamă pe membrii formației Coldplay, dar știu cum e atmosfera când un stadion întreg cântă When you try your best and dont succed. Și mai știu că cehii nu i-au chemat la bis.

Știu că Coldplay pune suflet în ceea ce cântă și te poate face să te simți special chiar dacă ești cineva mic într-un stadion mare. Și nici măcar ideea de a fi la un concert de a lor nu te face așa ca atunci când un cântec trece prin toate capilarele tale.

Și știu că pe bilet scria că nu se poate de luat aparatul de fotografiat și eu totuși l-am luat iar ei m-au lăsat cu el înăuntru.

Uneori mă gândesc la ideea de a te duce din Chișinău în Praga doar pentru un concert și îmi pare nebunească și iresponsabilă, poate chiar adolescentină. Dar aș mai face-o o dată și poate încă o dată iar când unul din copii mei îmi va spune că vrea să facă asta voi merge iar cu el.

Coldplay nu e formația mea preferată dar au multe cântece care înseamnă mult pentru mine. Mie mi-a plăcut concertul dar Praga și mai mult. Și desigur că la concert au fost foarte multe focuri de artificii, lumini, lazere, confeti, baloane și mulți oameni care cântau întruna versurile Coldplay.

 

Maybe Paris is for lovers only, but Prague is for Coldplay songs.

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. Alex permalink
    Octombrie 3, 2012 20:14

    Belgrade i everywhere 😉

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: