Sări la conţinut

5 momente magice de la ISWinT 2012

septembrie 3, 2012

Pentru mine Festivalul Internațional de Studenți din Timișoara, este locul multor premiere. În 2010, așa participam la primul meu festival, în 2011 era ultimul festival la care participam ca student iar în 2012 primul la care am venit cu fratele meu. Tot în 2012, am avut al doilea an consecutiv discurs la deschiderea festivalului.

Cam cum este festivalul de obicei vedeți în articolul din 2010, eu vreau să împărtășesc 5 momente pentru care ISWinT-ul din 2012 mereu va rămâne în amintirea mea.

1. Petrecerea la piscină, noaptea, la Pantheon.

Mie nu-mi prea place să mă bag în apă. Unu ar fi pentru că nu pot să înot, altă cauză pentru că nu mă simt comod când nu simt nimic sub picioare. Dar într-un fel seara a fost cu totul și cu totul specială.

Temperatura de afară perfectă, apa perfectă, saltele gonflabile cu fața spre stele. Așa m-am bălăcit acolo vreo oră, apoi vreo 2 ore am stat și am plutit pe apă uitându-mă la stele și meditând la ceea ce e bine sau ce e rău, ce vreau și cum vreau. Și am avut un moment de acela de American Beauty unde viața e atât de frumoasă, un echilibru intern și o pace exterioară. Asta pe lângă faptul că mă simțeam ca un burjui.

După asta am mai stat vreo oră uitându-mă la oameni, la reacțiile lor, iar pe fundal, aș spune muzică bună.

Întâmplarea a făcut ca pe la 2 noaptea să plouă foarte tare, din difuzoare a pornit muzică rock și toți au început a dansa în ploaie, a sări și de a se contopi cu natura. Acela a fost unul din cele mai frumoase momente din acest an, iar acea seară – poetică, aș spune. Muzică, stele, apă ploaie, ingredientele unei seri de neuitat la ISWinT.

Iaca Pantheon (am auzit că e un local de fițe, dar frumos).

Iar la un moment dat îmi doream acest cântec pe repeat când stam pe marginea bazinului.

2. Adormirea de la Căsoaia, Arad

În a 4 zi a festivalului ne-am dus la pensiunea (cred) Căsoaia, de la Arad. Aer de munte curat, priveliște foarte frumoasă. Am mâncat, ne-am jucat, am câștigat vin, am construit catapulte ca să aruncăm ouă fără ca să se strice (frate-miu a câștigat, eu pe locul 2).

Și la un moment dat m-am culcat pe o batută, și am adormit acolo, nu știu sigur cât am dormit, dar acela mi s-a părut unul din cele mai dulci somnuri din câte am avut. Și așa un somn nu cred că poți să-l planifici, de parcă ar fi fost un hamac săritor.

3. Lipirea și sclipirea Mariei

Eu mereu cred că eu sunt foarte norocos la alegerea workshopului de la festivaluri, deoarece acolo dau peste cei mai de treabă și interesanți oameni. Iar workshop-ul de graffiti de la ISWinT 2012, nu a fost diferit.

Am desenat pe pereți, pe plăci și pe tramvaie. Am enervat oameni, am râs și ne-am jucat. Când am început a vopsi tramvaiul, am lipit niște chestii pe fereastră să nu murdărim ferestrele, pe urmă a trebuit să le scoate. Când le scoteam, am început un război, cine pe cine lipește mai tare, așa că săraca Maria a fost cea mai lipită, și cred că și cea mai năpârlită. Cât am râs atunci nu cred că am râs tot festivalul, de asemenea cred că nici Maria nu va uita ușor acest moment, iar părul ei – nici atât.

4. Olimpiada ISWinT

Eu știam cam tot ce va fi la această olimpiadă, văzusem probele anterior și știam un lucru: Echipa mea nu trebuie să câștige, în caz contrar vom fi udați, murdăriți cu făină apoi iar udați.

Mi-am văzut echipa, și am spus perfect, precis nu vom câștiga, de aceea am decis să ne distrăm și să vedem ce va fi. Am alergat în saci, legați, ne-am dezbrăcat să facem cea mai lungă funie din haine, am ridicat apa cu picioarele, am aruncat baloane cu apă în capul altor oameni, am scos mere cu fața de sub apă și multe chestii.

Apoi, am observat că noi am câștigat. Am încercat să-mi conving coechipierii să se dezbrace să nu se murdărească, nu prea mai crezut și după asta am ajuns la concluzia, că fiecare, măcar o dată în viața lor, trebuie murdăriți cu făină. Ea după un timp se întărește și te simți aluat.

5. Cântatul până-n zori

Ce mi-a plăcut la ISWinT 2011 mai mult decât la 2010, a fost faptul că exista Radu și Sergiu și oleacă Hămuraru care cântau la chitară și astfel uneau oamenii, participanții se simțeau parte a ceva atunci când în fiece seară, fiece pauză, fiece noapte era cineva care cântă. Acesta fiind cele mai frumoase afterparty-uri.

În 2012, Radu avea prea multe responsabilități și nu reușea să cânte, și fiecare simțea că ISWinT-ul parcă e ok, dar totuși nu-i ajungea ceva, până în ultimele seri când italienii cu Ulise în frunte au ieșit pe coridor și ne-au făcut să cântăm, așa cum putem, până dimineață. Atunci am înțeles că Radu vroia o inițiativă din partea participanților, când aceasta a venit, și Radu și-a scos chitara.

Și am cântat Save tonight, și Fuck me genttly, și Dont cry, și Gianina, și Knock knock knock on heavens door și multe altele, și acea noapte mi-a reamintit cum e să nu dormi o noapte pe ritmuri de chitară. Cândva când eram în SUA eu numeam acest moment, Zimlea v iluminatare, acum numesc nopțile ISWinT, unele din cele mai frumoase nopți cu muzică.

 Și iată câte ceva ce am cântat:

și talentul lui Ulise

Și în această atmosferă v-am pupat, și ne vedem la ISWinT 2013.

Iată cum au evoluat ecusoanele ISWinT din 2010 până în 2012:

3 comentarii leave one →
 1. carte de colorat... viata permalink
  septembrie 3, 2012 19:34

  Uff… pentru mine a fost unul dintre cele mai frumoase momente si atat…un moment frumos nu il poti clasifica.. sunt diferite, dar nu te poti satura de feelingul pe care il ai cand il traiesti. E addictive… si daca as putea retrai seara din pantheon, as face-o de o mie de ori..si poate as incheia-o altfel. ps: nu pot sa vin la ”yellow”

  • septembrie 3, 2012 23:20

   aci sunt de acord cu tine. magic moments:)

  • septembrie 3, 2012 23:21

   înseamnă acest yellow nu e cel mai yellow, va veni The Yellow.

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: