Sări la conţinut

Pentru călătorii trebuie entuziasm, apoi bani.

iulie 16, 2012

Uneori mă trezesc și nu am bani. În buzunar banii care îi am îmi mai ajung lei să mă plimb în microbuz vreo 2 zile. Și realizez că pe o scală mai mare a timpului noi nu prea ținem minte ce am făcut cu banii aceea.

Și nu contează ce faci că la sfârșit de lună aștepți salariul să-ți actualizezi bugetul.

Așa m-am gândit la un principiu: dacă toți vorbesc că ceea ce facem ar trebui să monetizăm în bani, ce ar fi dacă am încerca cât mai mult banii să-i monetizăm în amintiri?

Eu dacă vă întreb ce ați făcut în aprilie 2008 sau ianuarie 2010, câți își vor aduce aminte deodată?

Dar dacă ați da ultimii bani pe care îi aveți pe o călătorie, pe ceva care la sigur că va rămâne acolo, pentru că de multe ori terminarea bugetului e ceea ce colorează amintirile și poveștile de apoi. De câte ori ați auzit povești care începeau cu fraza: „Și nouă nu ne rămăseseră aproape deloc bani, dar noi …”?

Pentră că am observat atunci când îți iei riscul pentru aventură te scoate din zona de confort, te face să încerci lucruri pe care niciodată nu credeai că le vei încerca, și te face să vezi oamenii mai buni, cum se spunea într-un film, te face mai humble.

Hotelurile de 5 stele sunt o nimica toată, iaca să dormi noaptea sub toate stelele, iaca asta îi ceva.

Eu când eram mic și trăiam la țară, acolo era un magazinaș care era cel mai popular din vale. Se numea Luminița. O dată pe când am intrat în magazin să-mi cumpăr de pe ultimii 25 bani o gumă de mestecat Titanic, un domn i-a zis vânzătoarei: „Iaca dați-i și băiețelului ista o înghețată din partea mea”. Amintirea asta m-a făcut să fiu ulterior mai bun dar și să mai fiu în pielea băiețelului de mai multe ori.

În 2010, pe când mă pregăteam să mă duc din Nebraska în California, am găsit un bilet la Rockconcert în Kansas City, și ca să-mi cumpăr biletul trebuia să cheltuiesc 20% din bugetul meu mic pentru California. Am riscat, mi l-am luat și acum am două luni care mereu mi le aduc aminte cu drag: martie și mai 2010. Asta chiar dacă a trebuit să mănânc sample-uri din magazine, sau să dorm într-o anumită gara din L.A.

Iar din oamenii care m-au ajutat chiar dacă nu aveau pentru ce să o facă, se numără familiile Coordsen și Rokseth, Jason din Singapore, Salmon din Finlanda, Caro din Argentina, Yulia din Ucraina, Corina din Moldova sau Adrian din Polonia.

Haidem la Ocnița

Eu nu am bani, dar știu că cel puțin la vârsta care o am, banii mei se transformă în amintiri. Și zic că e bine să ai bani, nu e bine ca banii să fie sfârșitul lanțului trofic. Poate că pe urmă voi avea alte priorități, alte responsabilități, și lucrurile le voi privi altfel. Iar ceea ce trăiesc din faptul că încă mă simt student, am buzunarele goale și cheltuiesc banii aiurea, mă va face să văd lumea altfel.

Pentru că atunci când vrei te duci, iar la consecințe te gândești pe urmă. Eu nu vreau să zic că am mai vrut să mă duc în Cosmos și acum vreau tot acolo. Pentru că acum dacă mă gândesc pe axa timpului și mă întreabă cineva ce am făcut într-un anumit an, sau anumită lună, mie îmi vine în cap un oraș, niște oameni și precis un transport public. Eu nu zic să vă duceți mâine în Australia, v-aș sugera să începeți cu Criuleni sau Ialoveni sau Ocnița, așa de dragul unei călătorii la Ocnița.

Pentru că așa cum zicea și Irina Kaiser, te duci, vezi, pe urmă like a boss stai fără bani.

Iată un video cum eu mă tăvăleam prin Norvegia, fără bani.

7 comentarii leave one →
 1. Melly permalink
  iulie 16, 2012 11:53

  Eu totdeauna am fost perasoana responsabilă pe care se puteau baza restul „nebunaticilor” ca tine :)..Nu știu cum e să trăiești la limitele atinse de tine deoarece niciodată nu mi-am permis să ajung acolo. Probabil fiecare are un anumit rol alocat în viața asta de către univers ;)..
  Ipotetic vorbind..ce ar fi oameni ca tine fără oameni ca mine?

  P.S. I miss you allready :((

 2. Arincik permalink
  iulie 17, 2012 11:19

  Tu iinca n-ai calatorit la mine acasa, aici este usha ta cu fluturash. Ashtept sa tzi se termine kapusta in regiunea mea 😀

  • iulie 17, 2012 23:56

   da tu încă nu mai invitat niciodată direct

  • Arincik permalink
   iulie 18, 2012 12:01

   Da tu tot timpul umbli cu iolka, cynd ai sa ai timp shi dorintza, suna shi organizam imediat

  • iulie 18, 2012 12:33

   hai duminică după cuc

  • Arincik permalink
   iulie 19, 2012 22:17

   da in weekend taman punem climatizor 😦 in timpul saptamynii poftim

  • iulie 20, 2012 00:05

   bun bun voi ține minte

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: