Skip to content

Ghid Practic: Sfârşitul lumii în 15 paşi

iulie 13, 2012

Știți ce fac aproximativ 600.000 de moldoveni în acest moment? Cam atât încape într-un Chișinău. Poate și tu ești unul din ei. Conform Barometrului de Opinie Publică, 16,9% din moldoveni sunt îngrijorați de venirea sfârșitului lumii.

Pentru că e important pentru atâţia moldoveni, Bloguvern-ul a decis să elaborăm un Ghid de Conduită în caz de Sfârșitul Lumii. Un ghid care ne-ar face mai buni și care ne-ar aduce mai aproape unul de altul. În caz că Maya nu a avut dreptate și sfârșitul lumii nu va avea loc, Moldova se poate apuca de Strategia Națională de Dezvoltare a Republicii Moldova 2012-2020.

Ce să facem în caz de Sfârșitul Lumii?

 1. Cetăţenii sunt sfătuiţi să se iubească din ziua apariției acestui ghid în Monitorul Oficial, zilnic. Iubiţi-vă bine, cît aveţi cum, în rai vom fi asexuaţi. Şi ca la orice sărbătoare, de sfârșitul lumii, așteptăm o creștere a natalității.
 2. La începutul sfârșitului lumii avem grijă să deconectăm toate aparatele electrice din locuința noastră. Verificăm dacă apa, gazul și canalizarea sunt închise. Zăvorâm ferestrele și ușile. Stingem lumina.
 3. Dacă folosim transportul public, achităm taxa, prezentăm abonamentele, oferim locul celor mai bătrâni și cel mai important, nu ne împingem.
 4. Avem grijă să avem cu noi Constituția RM, pașaportul, buletinul, permisul de conducere, livretul militar, permisul de la biblioteca națională, asigurarea medicală, două copii ale diplomei de BAC și de licență, 8 fotografii 3×4 alb-negru.
 5. După sfârșitului lumii pensiile, salariile și alte contribuții bănești nu vor mai fi oferite.
 6. Dacă scriem pe Facebook despre Sfârșitul Lumii, etichetăm paginile Ministerelor Afacerilor Externe și Muncii, Protecției Sociale și a Familiei. Pe Twitter folosim hashtag-ul #MoldovaKaput pentru locurile care deja nu mai sunt și #MoldovaAsteapta pentru locurile unde oamenii mai trăiesc.
 7. În caz că vă prinde Sfârșitul Lumii în afara țării, contactați cel mai apropiat serviciu diplomatic al Republicii Moldova, pentru a putea primi spovedanie la linia verde a Mitropoliei.
 8. Aveți grijă să nu vă opriți sub clădiri înalte, copaci, în subterane și opriri de mirobuze sau troleibuze. Moartea naturală cu cîteva minute înainte de Sfîrşitul Lumii ar fi prea de tot.
 9. În zilele sfârșitului lumii se vor oferi reduceri de 20% la următoarele produse de strictă necesitate: aghiasmă, hîrleţe, lumînări, tămîie, marmoră.
 10. Administraţia Cimitirului Armenesc va lucra pînă la 23:59. Primăria va asigura transport gratuit cu autobuzul la cimitirul Doina.
 11. Președintele Moldovei va fi ales imediat şi pentru totdeauna de un hulub.
 12. Nerespectarea punctelor de mai sus micşorează şansele nimeririi în rai.
 13. Din cauza numărului mare şi brusc de cereri pentru nimerirea în rai, la procesarea acestora îngerii vor folosi cadre supleante angajate din cadrul Consulatului României la Bucureşti.
 14. Toate documentele necesare pentru viaţa de apoi le puteţi achiziţiona din chioşcurile din vecinătatea Consulatului României.
 15. Deţinătorii vizelor Schengen nimeresc direct în rai, fără verificarea păcatelor.
Vă rugăm să abordaţi sfîrşitul lumii cu toată seriozitatea. Citiţi atent acest ghid şi daţi şi altora să citească. Dat fiind că Guvernul are grijă doar de cetăţenii vii, imediat după sfîrşitul lumii veţi fi în voia Domnului.
Vă urăm o moarte plăcută.

P. S. Moldovenii care vor rata Sfîrşitul Lumii, nu trebuie să se neliniştească, peste două săptămîni, doar în Republica Moldova, se va ţine Sfîrşitul Lumii, pe vechi. Orange va organiza un concert cu Black Sabbath în #pman. Să fim sănătoşi!

Sursa: Bloguvern

Reclame
2 comentarii leave one →
 1. iulie 13, 2012 09:36

  eu sunt pe sub masă de atâta râs |-D revista Natura o observ și în publicitate
  ei spun : ”Mă abonez la Natura/revista Natura!” și sună cam bolnav

 2. nabiyafly permalink
  iulie 13, 2012 16:07

  haha….super
  mi-am adus aminte de o gluma printre colegi mei „pentru ce sa inveti 4 ani degeaba ca doar in rai fara diploma de licenta nu ne primeste „….si iaca asa daca vine sfirsitul lumii in decembrie, apoi ramin fara diploma, deci adio rai 😀

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: