Skip to content

Cartelă SIM VoIP în Moldova?

mai 11, 2012

Săptămâna asta m-am întâlnit cu niște prieteni italieni a verișoarei mele care locuiește în Bologna. Ei au venit să vadă ce business-uri pot face pe aici, ce pot să aducă, ce nu pot să aducă. De la un fel de viagra până la cosmetice, cafea italiană, vin italian sau investirea într-un club de la Buiucani.

Totuși una din ideile care mi-a atras atenția a fost despre cartela SIM VoIP (Voce peste Protocol de Internet (în engleză Voice over Internet Protocol, VoIP), numită și Telefonie IP sau Telefonie Internet este procesul de transmitere a conversațiilor vocale umane prin legături de date de tip IP sau prin rețele în care este folosit acest protocol.)

Despre VoIP și avantaje

Despre VoIP am auzit vorbindu-se și la offline-ul cu Pavel Filip și că există undeva o lege care nu prea fac aceste lucruri legale în Moldova din cauza la o virgulă.

De aceea îmi este interesant pentru a aduce un sim pe piața Moldovei, de ce licențe ai nevoie, înregistrări și lucruri birocratice?

Cartela asta SIM ale italienilor e de fapt o membrană ce se atașează la cartela deja existentă, adică tu rămâi la același furnizor de telefonie mobilă doar că la SIM-ul tău atașezi membrana asta.

Italianul îmi spunea că ea va costa undeva 15-20 euro. Pe urmă îți încarci membrana pe site-ul lor oficial. Costul discuțiilor cu orice parte a lumii va costa 3 euro-cenți pe minut.

Cred că acestea vor prinde destul de bine la public pentru persoanele care călătoresc sau au rude în străinătate, mai ales Italia.

Peste vreo săptămână va avea loc lansarea SIM VoIP în Italia, din punct de vedere tehnic este posibilă convorbirile Italia – Italia, și Italia – străinătate, acum se lucrează pentru străinătate – străinătate.

Iar peste o lună, italianul va veni în Moldova și va da start start-up-ului și aici.

Iată descrierea produsului în engleză:

SIMVoIP is a membrane-mail that is placed under the SIM card of your mobile phone. Very easy to install, saves 50 to 90% of all national and international calls. Just enter the membrane in the cell, follow the installation steps and start now to make low cost calls with no change of SIM card and operator.

Once installed, SIM-VoIP will work alongside your existing mobile phone contract. You will retain, in fact, your telephone number and your current provider. VoIP-SIM is currently supported by all mobile phones on the market, and is also a membrane on the market for micro sm dedicated to Apple products (iPad, iPhone).”

Acum eu mă gândesc, oare Moldcell sau Orange nu-l vor mânca? Dacă legislația Republicii Moldova nu îi va pune bețe în roate.

Voi ce credeți? Cât e de viabilă o astfel de lansare în Moldova și dacă moldovenii au nevoie de așa ceva?

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. iCannabis permalink
  mai 11, 2012 14:04

  Nu înțeleg sensu, dacă și așa telefoanele de azi suportă VoIP din cutie (cel puțin android), la iOS se rezolvă doar cu o aplicație și nu e nevoie de cartelă.

 2. iCannabis permalink
  mai 11, 2012 14:08

  Nu înțeleg sensu, dacă și așa smartphone-le de azi suportă VoIP din cutie (cel puțin android) la iOS se rezolvă cu o aplicație.

  • mai 11, 2012 16:00

   păi de ce nimeni nu-l folosește?

Trackbacks

 1. Cartelă SIM VoIP în Moldova? « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: