Skip to content

Mă placi?

Aprilie 9, 2012

De când am citit în 2009 cartea Bărbații sunt de pe Marte iar Femeile de pe Venus, recomandată de Olga. Încerc să observ cupluri, oameni, perechi. Cum oamenii fac curte, cum oamenii seduc, cum oamenii aleg friendzone. Cum oamenii suferă din iubire și au relații de o noapte. Și e interesant că aproape toate se produc din anumite principii și multe urmează scenarii (patterns) bine pre-stabilite.

Oamenii iubesc alți oameni. Iubesc așa cum pot: timid, obsesiv, pasional, inteligent, carnal, oricum. Dar atunci când cuiva ajunge să placă pe altcineva fac o greșeală mare: Nimeni nu știe clar ce vrea de la cealaltă persoană sau dacă știe – nu spune. Iar asta în loc să facă totul să se întâmple firesc și natural, complică lucrurile și ne fac să frânăm.

#1.

Ionel se îndrăgostește de Maria, o visează, vrea să o țină de mână, o transformă într-un ideal și compară tot ce vede împrejur cu Maria sa. Atunci când Maria îl întreabă ce vrea, el nu știe. Și pentru că Maria e foarte indecisă de ce vrea ea, ea va înțelege că Ionel vrea vreun lucu pe care nu-l vrea ea. Și Maria îi va spune: Nu. Ionel suferă, Maria tot suferă.

Ionel poate să vrea o relație – Maria crede că nu e timpul.

Ionel vrea doar sex – Maria nu vrea să fie văzută curvă.

Ionel vrea să construiască o prietenie cu viitor romantic – Maria crede că Ionel frânează.

#2.

Ionel o place pe Maria. Dar până să o placă pe Maria, Ana e o persoană cu care s-a împrietenit de foarte mult timp și între ei este o legătură romantică. Apoi Ionel a mai sărutat-o întâmplător pe Cristina, și nu știe ce va urma după.

Și Ionel nu prea știe cum să-i explice aceste lucruri Mariei. El o place dar va ajunge să nu-i spună asta deoarece asta ar însemna să o complice pe Maria. Ionel ar putea-o săruta pe Maria, dar dacă o va face, pe urmă vor urma complicații. Adică ori Ana vrea o relație, ori Cristina ajunge să fie importantă. Maria va avea de suferit, așa că Ionel nu se va da la Maria.

Ionel se simte limitat, Maria îl crede frână. Și situația e în pending. Nimic cu fluturi nu iese din asta.

#3.

Ionel îi spune Mariei că vrea ceva neserios. Maria îi va spune că vrea stabilitate, vrea cineva de care să-i fie dor și să fie acolo lângă ea când ea va avea nevoie. Neseriozitatea e câteodată faină dar nu e de lungă durată. Ionel ori va încerca ceea ce vrea Maria, și mult n-o să dureze. Sau alege să nu-i stea în cale Mariei.

Dar interesant e că Maria atunci când se va plictisi în relația pe care o are, sau se va despărți, prima persoană căruia îi va scrie va fi Ionel.

#4.

Ionel o iubește doar pe Maria, știe exact că ea e doar ea. Nu a trebuit să aleagă din mai multe. Ea e persoana a cărui zâmbet îl caută prin mulțimea de oameni, ea e fata care îl face să se deconecteze de toate atunci când e în preajma ei. Ionel chiar simte că o iubește pe Maria. Ionel îi va spune asta, îi va arăta asta. Iar Maria se sperie. Maria îi va spune că trebuie să se gândească la viitor și acum nu e timpul. Iar un pic câte un pic va rupe orice legătură cu Ionel, uneori mai radical, alteori câte un pic.

#5.

Ionel îi place de Maria, dar el o vede prea departe de el. El o va transoforma într-o obsesie continuă. Atunci când ea va fi pe lângă el, se va emoționa. Și va place tot ce e legat de ea. Dar niciodată nu-i va spune. Nu-i va spune pentru a nu o complica, nu îi spune pentru că presupune că Maria nu ar vrea ceea ce el vrea, deși nu știe exact ce ar vrea ea, sau ce ar vrea el. Maria îl vede pe Ionel, și îl place, dar pentru ea Ionel, precis nu-i sigur, și ea tot va tăcea.

Deși Maria ar putea fi deschisă spre orice. Aici intervine faptul că băiatul trebuie să facă primul pas. Iar dacă oricum fata îl va face, el va fi așa de subtil că Ionel va crede că aluzia e doar la el în cap.

#6.

Ionel nu o place pe Maria. Sau o place doar mai mult decât pe Natalia. Și crede că dacă o va alege pe una, va fi fericit. O alege pe Maria, dar se întreabă cum ar fi fost cu Natalia. O lasă pe Maria, și vede că Natalia nu e așa faină. Și atunci se îndrăgostește până peste cap de Maria. Maria suferă, dar nu-l mai iartă pe Ionel. Ionel suferă.

Și Ionel caută o anume Cristina pe care la plăcut o dată, sau care era în pending, sau pe care a sărutat-o cândva.

#7.

Maria vrea doar sex cu Ionel. Ionel vrea doar sex cu Maria. Dar fiecare se văd oameni care niciodată nu ar face asta, și ambii se frustrează că vor doar asta. Se complică și nu iese nimic frumos.

#8.

Ionel i-a spus o dată Mariei că el tare o place și nu ar fi împotrivă dacă ar fi ceva prihănit între ei. Maria l-a făcut nesimțit. Apoi Maria va ști la cine să apeleze când va crea ceva neserios.

Concluzii

Zi mereu ce vrei de la cineva și lasă-te deschis spre propuneri și atunci fii sincer. Comunicarea trebuie să treacă peste scenariile care le creăm în cap.

Nu trebuie de luat decizii pentru persoanele care ne plac nouă. Ele nu gândesc așa cum gândim noi, deci scenariile por fi altele. Cum se spunea în The Concert, deciziile se iau atunci când răsare soarele, adică atunci la timpul prezent. Dacă vrei să săruți pe cineva, sărută, pe urmă vezi dacă va fi sau nu va fi ceva.

Dacă ești cu cineva și totuși simți că vrei altceva nu te lăsa legat, pentru că nici tu nu vei simți fluturi, nici nu o vei face pe ea să simtă fluturi.

Și nu contează ce vârstă ai, mereu așa se întâmplă.

Și orice ar fi, dacă placi pe cineva spune, nu tăcea. Deci, mă placi?

Anunțuri
8 comentarii leave one →
 1. Aprilie 9, 2012 23:12

  … si fotografiile ce rol au in asta articol? 😀

  PS: cartea Bărbații sunt de pe Marte iar Femeile de pe Venus e super de interesanta, as spune ca mai toate cuplurile trebuie s’o detina, ceva de felul 2ª Biblie …

  • Aprilie 9, 2012 23:13

   despre carte, foarte de accord, dar de poze. Fetele îs cute 😛

 2. Aprilie 10, 2012 10:32

  Eu m-am regăsit în cîteva Marii, şi nici nu ştiu în care din ele mai mult 😀 😀 😀

 3. Aprilie 11, 2012 11:22

  Prea multe scenarii dupa mine, dar concluziile mi-au placut. Imi pare bine cand un baiat de varsta ta gandeste asa (numai te rog sa nu interpretezi ca te desconsider din cauza varstei 🙂 )

 4. Aprilie 12, 2012 12:51

  Poate pentru ca am ajuns la varsta cand nu ma mai complic cu asemenea ganduri 🙂 dar nici cand aeam 21 de ani nu prea ma osteneam cu scenarii si semenii mei la fel. Generatia voastra prea mult gandeste 🙂 asta e un plus, dar uneori poate fi si un impediment. Noi eram mai restransi in ceea ce priveste informatia. Nu erau pe atunci Internetul, telefoane mobile, talk show-uri si asa mai departe. De asta si nu ne puneam prea multe intrebari. Voi sunteti altfel si e normal sa fiti asa. Lucrurile nu pot sta pe loc, omenirea evolueaza. Doar ca uneori stand si analizand scenarii, viata trece pe alaturi, deci sfatul meu ar fi exact acela pe care l-ai expus in concluziile tale – nu sta mult pe ganduri si actioneaza! 🙂

  • Aprilie 12, 2012 13:03

   Știi eu de multe ori încerc să contabilizez lucrurile ca să pot ieși din ele. Iar de gândit, ai dreptate. Viața trebuie trăită, greșită, încercată și mai puțin gândită.

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: