Skip to content

ABC-ul relațiilor pe Facebook

Martie 15, 2012

Suntem  în perioada în care majoritatea oamenilor încearcă să-și facă curat atât prin case cât și prin relații. Acum majoritatea ori ies de pe Facebook, ori șterg prietenii care cred că sunt irelevanți, se despart sau încep să se întâlnească.

Asta și face viața noastră mai interesantă. Apoi cred că cineva ar trebui numaidecât să scrie o teză de licență referitoare la felul în care se desfășoare relațiile umane atât pe Facebook sau alte rețele, mie mi-ar fi interesant să citesc apoi vor apărea studii de genul ăsta ceea ce e bine. Până când totuși cineva își va ridica fundu de pe scaun și va face ceva cu valoare științifică trebuie să ne mulțumim cu observații scrise prin ziare și articole și să ne formăm o părere. Deci mai departe urmează chestiuțe despre relații.

Regulile esențiale ale unei relații pe Facebook

Dacă veți vrea să citiți în amănunt vedeți ce spune autorul în acest articol, dacă pur și simplu citiți doar ceea ce-i cu bold și cu points iată 6 regulie importante:

 • Nu eticheta persoana cu care te întâlnești în poze (iar dacă o faci ai grijă ca albumul să fie vizibil doar pentru voi doi)
 • Nu scrie mesaje și nu verifica profilele la ex-urile partenerului tău
 • Nu-ți schimba statutul pe Facebook (doar în cazuri extreme și doar dacă ați stabilit de bun acord)
 • Ai grijă ce spui în statusuri și comentarii (Nu spăla rufele în public)
 • Nu fi creepy (Nu-ți exterioriza toate sentimentele pe Facebook, nu pune statuturi de 20 ori cu: Te Iubesc, Îmi lipsești și alte chestiuțe)
 • După ce vă despărțiți: Unfriend și Block (Cel puțin până se vor liniști apele, pentru că nimeni nu rezistă tentației de a intra de 20-30 ori zilnic pe profil de a verifica ce face ex-partenerul).
 • Nu vă dați parola unul la altu, oricât de multă încredere nu ar exista.
 • Nu creați un profil comun pentru amândoi.

Statuturi de relație

Aici găsești ce înseamnă fiece din cele 6 opțiuni de pe Facebook (single, in a relationship, engaged, married, its complicated and in a open relationship). Din ceea ce am observat eu fetele posibil să aibă statutul de într-o relație pentru ca să nu fie agățată de oricine și de orice turc așa încât ea decide la cine și cu cine să flirteze.

Băieții pot avea statutul într-o relație pentru a părea mai atractivi pentru fete. Statutul de single e bun doar după ce te desparți, mulți care au așteptat acest moment îți vor oferi un umăr pe care să plângi, dacă e pentru mai mult timp, atunci te îndepărtezi la sigur de posibilități.

Engaged și married sunt adevărate doar dacă vârsta e bună și poți vedea într-adevăr urme ale căsniciei, dar pentru adolescenți și persoanele de la începutul vârstei cu prefixu 2, poate fi ceva interesant și amuzant pentru a fi căsătorit cu cineva.

Alte instrucțiuni cum poți să te desparți mai ușor pe Facebook găsești aici: Despărțire ușoară.

Dacă nu vezi un studiu ne-științific făcut de un blogger Deceneu.

Cine pune like când ești single și când nu

Like-ul de la partener. Asta se întâmplă când cei doi vor să arate lumii întregi că despărţirea e definitvă şi irevocabilă, astfel fiecare îşi ştampilează un like atât la el cât şi la partener.

A 10-a împăcare. Când cearta se muta la settings în facebook de prea multe ori, până şi amatorii de circ se plictisesc şi nu mai dau like atunci când eşti în relaţie. Nici măcar tipul ăla dubios care dă like la tot ce prinde.

Reacţiile de tristeţe. Rareori nedisimulat, de multe ori teatru ieftin,  jucat ca să întoarcă cuţitul în rană. Des întalnit la fete, întrucât ele se vor mai emotive. De multe ori aceste reacţii maschează curiozitatea şi setea de can-can. Şi bineînţeles reacţia celui în cauză cu celebrul “mai bine aşa…”.

Terapia în grup. Când unii se trezesc că şi-au găsit vocaţia de consilier familial şi se pun să încurajeze persoana în cauză cu un “lasă că vă împăcaţi voi”. Şi aici, acest rol de terapeut ascunde curiozitatea pentru cauzele despărţirii.

Mişto şi glume. Câteodată, astfel de situaţii tragice pentru unii, sunt un prilej perfect de vorbă pentru alţii. Şi de cele mai multe ori fetelor nu le arde de glumă. Din păcate.

Reacţiile de şoc. Penibilul işi face apariţia sub forma sa ipocrită încă odată pe facebook. Fiţi siguri că ăla sau aia care dă în preinfarct miocardic din cauza schimbării tale de status, nu vrea decât să simuleze o oarecare empatie faţă de situaţia ta, cu aceeaşi curiozitate de bârfă şi noutate.

Conversaţiile cretine. Aici începe show-ul. Fie că este vorba de planurile rutinare, fie se discută ceva despre noul telefon apărut pe piaţă, aceste discuţii se adaugă la colecţia “ridicolul de pe facebook”. Am asistat la o situaţie în care  un tip încerca să o combine pe o tipă proaspăt despărţită tocmai pe statusul ei de single.

Tipuri de relație pe Facebook

 • Relația munte. Relații care sunt de când vă știți pe Facebook, și orice s-ar întâmpla ei sunt împreună
 • Relația Iaca esti – iaca nu-i. Persoanele se joacă cu setările prea des, ba sunt împreună da nu, ba da, ba nu. Deceneu zicea că ar trebui o opțiune nouă: certați.
 • Relații fantome. Persoanele au poze comune, comentează unul la altul, își trimit orice fel de lucruri dulci, toți îi văd împreună, dar pe Facebook ambii sunt single sau în relații cu obiecte sau persoane imaginare.
 • Relația Cum te duce vântul. Persoane a cărori setări le vezi doar când sunt într-o relație cu cineva și de cele mai multe ori la intervale foar scurte, azi cu X, peste o săptămână cu Y și tot așa.
 • Relația Cui pe cui se scoate. 2 persoane sunt într-o relație doar pe Facebook, pentru a nu fi singure sau pentru a demonstra cuiva ceva.

Restu vedeți din imagine:

 

Așa pentru ca viața să vă fie ușoară și mai repede să aflați cine e singur și cine e nu, oameni buni și cu prea mult timp liber au creat o aplicație care te anunță cu schimbarea statutului fiecărui prieten al tău sau de cine ești interesat (încă oleacă și ne transformăm în băbuțele din fața blocului): Breakup Notifier sau Crush Notifier.

PS câteva infografice interesante:

Why is good to be single

Can we date?

– Și pentru că pisicile îs populare: Are you dating a cat?

Anunțuri
18 comentarii leave one →
 1. DaNna permalink
  Martie 15, 2012 13:53

  relatiile fantoma is cele mai reale**
  (parerea mea*)

 2. DaNna permalink
  Martie 15, 2012 13:59

  la ce cercetare de piata ai facut.. e si firesc sa accepti cv mai putin virtual.

  sa vedem ci mai cred impatimitii* de facebook >D

  • Martie 15, 2012 14:01

   cercetare de piață:))))))))))))))))))))))))

 3. DaNna permalink
  Martie 15, 2012 14:00

  p.s: tu trebuia sa zici ca Shakira e destul de reala pentru tine! 😀

 4. Martie 15, 2012 15:53

  Articolul asta chiar il poti numi „Studiu complet” 😀

 5. Martie 15, 2012 15:59

  chiar iti poti da licenta din asta. Bine te-ai documentat!

 6. Martie 15, 2012 16:01

  Frumos articol, acuma l-am citit pe tot. Ai cuprins cam tot ce era de zis si ma bucur ca ai folosit „studiul” meu in acest articol, care pot sa spun ca e complet in ceea ce priveste observatiile legate de relatiile de pe facebook.

  • Martie 15, 2012 16:28

   Răzvan, mulțumesc. Eu de mai mult timp tot vânez fenomene și trenduri. Iar ceea ce ai făcut tu mi-a părut interesant și aproape de adevăr:) Iată. Eu văzut la tine că tot cauți tipaje de oameni, poți căuta la mine Tipologia Like-urilor, cred că îți va fi interesant

  • Martie 15, 2012 19:56

   o sa-l citesc 🙂 ms de recomandare.

  • Martie 16, 2012 00:15

   să-mi zici părerea

 7. Martie 15, 2012 22:37

  Bun, chiar foarte cognitiv 🙂

 8. nabiyafly permalink
  Martie 19, 2012 16:56

  interesant articol, mi-a placut 🙂

 9. Călinescu George permalink
  Iulie 11, 2012 02:42

  n-am rezista să termin de citit articolul…întrebarea este dublă: cineva chiar si-a dat osteneala să facă acest articol? de ce?

  • Iulie 12, 2012 03:52

   pentru că lucrez pe social media

Trackbacks

 1. (foto) Cupluri care-şi „strigă” dragostea pe reţelele de socializare | #diez

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: