Sări la conţinut

Burse, dragoste și relații la distanță

februarie 21, 2012

Vom vorbi despre lucruri ce există, altele care sunt probabile și cele care nu există. Deja voi alegeți din ce categorie face fiecare parte, iar dacă aveți vreo excepție, mai așteptați un pic apoi spuneți-o încă o dată.

A fi student înseamnă a descoperi, asta e și frumusețea iar în această descoperire în amintire legăm și universitatea și calitatea de a fi student deși în principiu descoperirea e cea care ne marchează. Iar dacă descoperim trebuie să o facem cât mai variat, să vedem cât mai multe puncte de vedere și să întâlnim cât mai mulți oameni diferiți.

Lucruri care există.

Există oportunități, există șanse care să vă facă să creșteți iar mobilitatea academică e unul din lucrurile care există și care nu trebuie să vă sperie. Nu trebuie să vă sperie că va trebui să fiți independenți într-un loc nou, nu trebuie să vă sperie că nu veți avea oamenii pe care îi știați în jur și desigur nu trebuie să vă sperie examenele ce vă așteaptă acasă.

Schimburile de studenți sunt tot mai frecvente, atât prin burse Erasmus în Europa sau IREX UGRAD în Statele Unite ale Americii. Festivaluri de studenți se organizează în toată lumea, iar printre cele mai renumite din regiune sunt ISFIT (Norvegia), ISWiB (Serbia), ISWI și Gristuf (Germania), ISWinT (România) sau SciM (Slovenia). Cu cât mai mulți studenți asemănători vouă întâlniți cu atât înțelegeți că lumea e mai mică decât pare iar problemele noastre sunt și problemele lor iar fericirea noastră este și fericirea lor.

Ajung să cred că dacă în timpul studenției nu ați participat la nici un fel de schimb de experineță cu persoane internaționale degeaba ați fost la universitatea.

Lucruri probabile.

Dragostea în timpul studențimei este probabilă, iar rezultatul ei de cele mai multe ori le simt fetele și nu băieții (burticile trădează totul). În timpul studenției, orice tânăr e stresat psihologic și sentimental așa că orice se întâmplă nu e decât o altă descoperire și alt experiment.

Orice s-ar întâmpla e foarte frumos și profitați de ceea ce vi se întâmplă dar nu fiți așa naivi încât să credeți că asta e dragostea voastră până la adânci bătrâneți. Dacă vi se oferă vreo șansă de studii undeva sau schimb de experiență, dragostea puneți-o pe locul doi, deoarece dacă focul e aprins el va arde când vă veți întoarce dacă nu, atunci veți regreta șansa care v-a fost oferită și nu ați fructificat-o.

Ajung să cred că dacă în timpul studențimei nu v-ați îndrăgostit de cel puțin câteva ori atât de profesori, colegi sau străini degeaba ați fost la universitate.

Lucruri care nu există

Nu există relații la distanță fericite. Așa că lăsați-o baltă și nu încercați principiul: ”Dar la mine e cu totul diferit” pentru că nu este. Oricât de mult nu ați fi conectat de o persoană lăsați-o să plece, nu o faceți obligată să rămână pentru voi, deoarece mai apoi ea va regreta că nu s-a dus iar tu vei regreta de ce a rămas. Iar la distanță, o relație mi mult distruge decât construiește.

Dacă tu nu ești acasă, atunci nu vei putea simți locul unde ești tu iar nevoia de a avea pe cineva aproape te va face extrem de gelos și cel mai trist este ca totul să se termine după ce te întorci din vreun schimb de experiență. Relațiile la distanță funcționează doar dacă sunt luate ca o pauză și nu sufoci persoana cu contextul care nu este al ei, și contextul ei care nu este al tău.

Ajung să cred că dacă în timpul studențiemi nu v-ați împotrivit sfaturilor celor mai mari și nu v-ați revoltat la ceea ce vi s-a spus degeaba ați fost la universitate.

Recapitulăm: Dragostea e bine, schimbul de experiență e bine, important e să nu le amestecăm.

Studențime fericită, Dragobete cu săruturi focoase și folosiți prezervativele.

PS: Mulțumesc Alex Iordache și Valeria pentru poze.

PPS: Articolul probabil a fost sau va fi publicat în revista Next.

No comments yet

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: