Skip to content

Avem nevoie de Țurțurei

Februarie 20, 2012

Sunt sigur că nu există așa profesie, dar iarna, în fiece iarnă avem nevoie de ei mai mult decât oricând.

Temperaturile oscilează foarte mult asta face ca totul să înghețe și să se dezghețe mai repede decât vin microbuzele noaptea.

Astfel în Chișinău e periculos să mergi ziua pe stradă, dar mai ales seara. Țurțurii atârnă și arată de parcă ar vrea cu mare dragoste să intre în gândurile cuiva, la propriu și la figurat.

Astfel zic bravo lui Chirtoacă și primăriei care anul acesta a ajutat la dezăpezirea Chișinăului, dar ar mai fi ceva, dacă ar avea grijă să nu fie țurțuri pe clădiri, deoarece în caz că se întâmplă ceva, cine va fi responsabil, și apoi de ce să căutăm responsabili dacă ar fi mai bine să prevenim ceea ce se poate întâmpla.

Nu trebuie să așteptăm să moară oamenii pentru a curăța țurțurii. Așa că Primăria, crează-ți și cheamă-ți țurțureii la treabă, așa și oamenii ar avea ce face. De asemenea pentru început o platformă nu ar fi vrea, până a fi curățați toți, ar fi bine oamenii să anunțe unde cred ei că sunt cei mai periculoși țurțuri. Andrei Fornea, cum crezi alerte.md, ar putea ajuta?

Țurțurei, avem nevoie de voi!

PS: Vreo 3 ani în urmă un țurțure mare avea să-mi facă felul pe str Armenească, de atunci mereu privesc pe sus, iarna. Privesc și mă-ngrozesc.

PPS: România se confruntă cu aceeași problemă, iar în Finlanda există oameni care curăță zilnic zăpada de pe acoperișuri și scot țurțurii.

Anunțuri
5 comentarii leave one →
 1. nabiyafly permalink
  Februarie 20, 2012 20:14

  intr-adevar trebuie ceva de facut cu turturii, astazi chiar discutam pe tema data si asa uitindu-ne la ei cade unul…offff strasnica sparietura am avut )

  • Februarie 20, 2012 20:22

   eu fix așa spun:) primăria spune că blocurile trebuie să curețe, blocurile că primăria dacă îți cade în cap, nenorocul tău

  • nabiyafly permalink
   Februarie 20, 2012 20:29

   cel putin, unde s-a intimplat incidentul era inconjurat cu lenta cam 1 m de la pretele cladirii, insa oricum e periculos
   cel putin consider ca pina sa astepti primaria sa vie la balconul tau ar trebui sa faci micul efort de ai da jos, in rest totalmente de acord… vrem Turturei!

Trackbacks

 1. Avem nevoie de Țurțurei « VOXPUBLIKA| Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md
 2. Legătura dintre prezervative și zilele dragostei

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: