Sări la conţinut

Deja poți ști prietenii care te șterg din Friends

ianuarie 31, 2012

Eu niciodată nu am înțeles oamenii care șterg persoane din listă apoi iar le adaugă apoi iar le șterg. Eu m-am trezit uneori să caut persoane în listă și să realizez că ele nu mai sunt acolo. Iar întrebarea De ce m-ai șters nu știu cum pare de prisos. Eu cândva am scris care sunt motivele pentru care oamenii te șterg.

Alt lucru ciudat e atunci când primești cerere de prietenie de la persoane pe care le știai acolo. Și atunci nu știu cum te simți că atunci când aceste persoane au nevoie de tine – te caută, atunci când nu au nevoie – nu mai vor să te aibă în news feed.

Un caz elocvent, e Roman Leca, el foarte des își șterge prietenii, Primavera o dată a creat chiar și un grup pe Facebook referitor la asta.

Eu nu șterg oamenii care sunt la mine în listă de aceea și mai greu accept cererile de prietenie, dar vreau să știu de ce numărul meu de prieteni oscilează de la zi la zi. Așa că am găsit o aplicație care îți arată cine te-a șters din prieteni sau cine și-a dezactivat profilul. Așa voi ține un pic sub control anumite evoluții și poate să înțeleg anumite acțiuni.

Aplicația Unfriend Finder

Așa se numește aplicația magică care o găsiți aici: Trădătorii, inamicii statului. După ce o instalați vezi vedea cine vă șterge sau cine decide să plece temporar de pe Facebook, aplicația nu arată unfriendurile din trecut dar după ce o activezi poți vedea totul ce se întâmplă după.

Mie mi-a mai plăcut următoarea descriere din aplicație: ”People who have previously unfriended you but who are now your friends again dont get shown in the Wall of Shame. Forgive and forget!

Aplicația a fost făcută de o fetiță de la Harvard de 19 ani, Angela Li, și mie nu-și cum deamu mi place de ea.

Pe 30 ianuarie 2012, 4 din prietenii mei și-au dezactivat profilul. Va fi interesant să văd evoluția în timp.

UPDATE: Aplicația pentru Twitter o găsiți aici să vedeți cine deja nu vă mai urmărește, cine nu vă urmărește înapoi și etc etc etc.

PS: Și al de ai noștri tot lansează aplicații, Vitalie Eșanu acum a dat lumii Virtually Marry Me care îți alege partenera în dependență de preferințe (adică cât mai multe pagini comune like-uite). Uneori e previzibil dar și ironică aplicația mai ales atunci când te căsătorește cu vreo ex de-a ta.

22 comentarii leave one →
 1. nabiyafly permalink
  ianuarie 31, 2012 14:33

  chiar e neplacut cind pur si simplu pretenul dispare din lista in care odata era, cel putin pentru mine ramine un sentiment neinteles, cred ca pe linga programe de genul dat prietenii ar trebui macar sa notifice printr-un mesaj atunci cind isi dezactiveaza profilul asa ca sa nu pierzi singurul contact posibil
  oricum great idea cu acesta programa )))

 2. sabina permalink
  ianuarie 31, 2012 21:20

  like it…Thanks, Alex! 🙂

 3. februarie 1, 2012 10:12

  nu ma intereseaza cine m-as sters, what i don’t know can’t hurt me
  e alegerea lor, si eu unfriend-uesc fiindca la un moment dat nu mai ai nimic in comun cu acele persoane, le scrii pe wall – ele nu raspund, le scrii in private – ele n raspund, si tot asa, atunci de ce sa le mai tii in friends ?

  • februarie 1, 2012 10:18

   De dragul amintirilor? Și a experiențelor plăcute comune?
   Totul e ciclic și dacă acum nu vb precis va veni un timp când iar ve-ți fi conectați.

  • februarie 1, 2012 10:20

   I highly doubt that 🙂 experienta mi-a confirmat ca am dreptate, nimeni din care m-au sters nu mi-au cerut prietenie din nou, si nici din aia din care am sters eu nu am ajun sa ne cerem prietenie, if it’s over it ‘s over for good! sometimes we just need to let go, it wasn’t meant to be, it wasn’t meant to last ….

  • februarie 1, 2012 11:24

   La mine s-a întâmplat să fim prieteni apoi să mă șteargă, apoi să tusim în Norvegia și iar ne-am adăugat.
   Mi s-a întâmplat să mă șteargă apoi să lucrăm împreună și iar ne-am adăugat.
   Mi s-a întâmplat să mă șteargă apoi să mă adauge că avea nevoie de ceva informații.
   Mi s-a întâmplat să mă șteargă apoi contextul să facă să fim foarte buni și apropiați prieteni.
   De aceea better not erase.

 4. februarie 1, 2012 12:22

  Dupa mine retelele de socializare nu sunt o platforma de crearea sau mentinere a relatiilor de prietenie. Eu cunosc persoane care au obsesie cu stersul sau adaugatul in friends. Mi se pare o prostie. AM spus si o mai spun – important e in viata sa fim prieteni. Comunicarea virtuala vine ca o completare celei reale. Nu incurcati asta. Eu de pilda nu-mi pun intrebari de ce cutare sau cutare m-a sters din lista de prieteni, sincera sa fiu nci nu atrag atentia la asa mesaje. Pentru mine este important sa comunic cu omul viu, cu prietenii vii si comunicarea dintre noi sa fie una REALA. Si ce daca am 500 si ceva prieteni pe facebook? Adevarati prieteni am o mana de oameni si uite ei imi sunt cei mai dragi, de reactia lor imi pasa cel mai mult si daca ma scot din lista freind-zilor pe retelele de socializare nu-i grav, atat timp cat mai putem iesim impreuna, povesti unui altui necazurile si bucuriile, asta cred eu conteaza. Iar toate retelele de socializare iti ofera sansa sa fii la curent nu si sa-ti legi relatii pe viata. Dar ma rog este opinia mea, cred ca actuala generatie are alt gen de punti de comunicare.

  • februarie 1, 2012 12:38

   Păi de ex dacă gândești invers, tu pe cine ai șterge din lista de prieteni? Dacă cineva care consideri apropiat te șterge sau tu ștergi pe cineva aproapiat. Asta înseamnă că eu nu mai vreu updates de la tine. și punctum.) nu?

  • februarie 1, 2012 13:52

   Nu, noi am crescut in alte timpuri. pe mne chiar daca ma sterge din lista de telefoane de la mobil, nu conteaza, are prietenul meu motivele sale. Important e ca ne mai intalnim, ca mai avem ce discuta. Iar friend sau un-friend nu se face pe Net. Viata reala conteaza, cel putin pentru generatia mea. La voi e altfel, pentru ca stati mai mult pe Net si comunciati mai mult pe Net, pentru voi conteaza daca v-a sters sau nu si de ce. Pentru noi conteaza sa ne intalnim, sa vorbim fata in fata. eu nu as sterge pe nimeni din lista mea, ce-i drept am sters o persoana pe care nu o cunosc in viata reala si asta pentru ca posta obsecinitati, ceea ce nu ma intereseaza. Eu nu am tendinta sa-mi fac 5000 de prieteni pe facebook sau oricare alta retea de socializare, pentru mine e mai important sa am 10 prieteni dar adevarati

  • februarie 1, 2012 14:11

   Asta e foarte adevărat. Dar cum nu ai da, oamenii care îi vezi online îi vezi zilnic lângă tine. Ceea ce apare pe Facebook e motiv de discuție, etc etc etc. Dacă o persoană decide să te excludă asta s-ar traduce ca: nu vreau să vb cu tine nici în viața de zi cu zi, dar dacă și treb de vorbit, doar pt a nu părea răutăcios în public.
   A avea pe cineva în friends și a te expune înseamnă încredere.

   Și apoi eu tot sunt împotriva colecționarilor de prieteni. Oamenii care îi am eu în friends sunt oameni cu care împărtășesc amintiri, gânduri, valori și pot discuta cu ei ca de la un om inteligent la altul.
   Deja când tu devii nenecesar cuiva, oarecum doare.

  • februarie 1, 2012 14:55

   stii ca m-ai inspirat la un articol pe care il voi posta in curand pe blogul meu. E interesant subiect de discutii friend-uiala asta pe Net 🙂

  • februarie 1, 2012 16:23

   bun, să mă tăgguiești să văd și eu:)

 5. alywild permalink
  ianuarie 7, 2013 17:53

  cum se instaleaza?

  • ianuarie 7, 2013 20:26

   intri și apeși approve

 6. alywild permalink
  ianuarie 7, 2013 23:21

  la wall of shame iti arata cine te scoate de la friends banuiesc ,nu ?

 7. adrian permalink
  mai 15, 2014 23:30

  Mda.. Ce sa mai, intru eu asa pe facebook si vroiam sa vad ce mai fac eo fata si cand ii scriu nunele nu apare. Incerc cu pagina ei ca os tiam, aceasta pagina nu eixsta, incerc cu alt cont, mergea…

 8. februarie 5, 2015 03:21

  Am incercat de mai multe ori sa intru pe profilul de facebook al unei prietene,si nu mai pot deoarece imi apare tot timpul no connect.As vrea sa stiu de ce? Va multumesc..

Trackbacks

 1. Faceţi bani din blog
 2. Când oamenii se despart?

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: