Sări la conţinut

Olga ”Ceziceu” Railean

septembrie 15, 2011

Ce zic eu azi va fi despre Ceziceu. Aș putea chiar să o numesc pe Olga, moașa, mătușa, nana blogului meu. Fără ea Acasă la Fluturaș nu ar fi arătat așa cum arată acum și dacă nu ascultam sfaturile ei, azi voi nici nu citeați ce scriu eu, și cred că nici eu nu aș fi avut motivația să scriu.

Fluturașii roz de sus, ea mi-a găsit imaginea și Olga m-a învățat să fac bannere și să mă joc în interiorul wordpress-ului. În 2009 eu eram foarte inspirat de ceea ce făcea Olga și cum făcea Olga, și de ce făcea Olga. Așa am înțeles că în spatele fiecărei acțiuni stă o nevoie proprie și nu are cum să-ți vină idei geniale dacă tu nu duci lipsa de ceva. Și apoi să fii așa cum ești, să greșești, să îmbrățișezi podeaua, să te frustrezi, să strigi, să zici că renunți și totuși să ridici fruntea sus și să mergi cu căldură în suflet și să simți că viața e neobișnuit de frumoasă.

Olga m-a învățat că înainte de orice fel de reguli sociale și presiuni și așteptări, trebuie să trăiești și să fii așa încât tu să fii fericit. Apoi dacă vei fi fericit îi vei putea face fericiți pe cei de alături.

Ce zice Alex despre Ceziceu

Am vorbit cu Olga înainte ca să o văd așa cum arată ea în realitate și asta era pe o conferință Ziarul Străzii pe messenger (cam demult nu am avut așa ceva). Unde pe atunci și Burcă era cu noi, și Olga, și o fetiță care acum trăiește pe lângă Cascada Niagara. Apoi am văzut-o la offline Ziarul Străzii, atunci prima dată am dansat lambada și macarena într-un loc public. De atunci am mai făcut-o de multe ori, dar ziua aia din Dendrarium va fi mereu memorabilă. Și fâs-fâs-ul lui Burcă la fel.

Atunci am jucat prima dată și statuia iubirii, pe urmă am mai jucat-o și la alte offline-uri Ziarul Străzii, dar nu vi le arăt. Și pe Ziarul Străzii erau persoane tare interesante și care le mai văd și vorbesc și acum. Al de Lilian, Alina, Jolika, Cristi, Iacob, Damian, Stas, Ina, Paul, Doc, Katia, Octavian și restu (sorry dacă am omis pe cineva).

Pe urmă oleacă câte oleacă vorbeam cu Olga. Și Olga a început Free Hugs, și eu am participat la două ediții, și de acolo oameni tare mulți și interesanți am cunoscut. Și aș putea spune că datorită evenimentelor organizate de Olga eu am acu multe din câte le am, inclusiv brățări pe mâini.

Olga are două bloguri tare faine: Ceziceu și Gânduri Zilnice. Ceziceu, e blogul a ceea ce găsește și întâlnește și gândește Olga, iar Gânduri Zilnice, e un blog colorat în imagini care oricând are puterea de a-ți transforma ziua în una plină de soare.

Olga m-a convins să fiu activ în Blogosferă și să mai comentez, să particip la concursuri. Primul a fost Blogostart, care a adus o schimbare blogului meu. Tot Olga prima dată mi-a vorbit de Google Reader și Twitter și chiar mi-a pus câteva articole și eu așa am întâlnit-o pe Lera Primavera deși nu am văzut-o încă niciodată live, încă. Și apoi am început să știu cine scrie prin blogosferă.

Olga a început alt proiect: Schimb de Cărți, și datorită lui m-am îndrăgostit de Marquez, și am citit multe cărți interesante, de fapt am reînceput să citesc mult datorită schimbului de cărți. Atunci i-am dat Olgăi Supă de Pui, iar eu am citit Bărbații sunt de pe Marte și femeile de pe Venus, carte ce m-a făcut să înțeleg relațiile altfel și să vă spun, chiar ajută. Schimbul de percepții și atitudini e foarte important.

Datorită lu Olga am scoso pe Arina din casă, și datorită Olgăi Arina și-a găsit drug și cum s-a măritat. Și eu așa de tare mă bucur pentru ea.

Atunci în 2009, înainte ca eu să plec în USA a, avut multe beri și discuții cu Olga, despre orice, viață, relații, Dumnezeu, sex, orice. Și mi-au prins foarte bine discuțiile acelea și ea a fost cea care mă încuraja și mă îndemna să gândesc mai puțin și pur și simplu să fiu fericit dacă pot fi fericit în acest moment și acum. Tot Olga m-a învățat că atunci când ieși cu cineva, tot depinde de tine cum se va comporta persoana cu care ieși, dacă ție îți va fi teamă și tu vei fi trist așa va fi și persoana. Noi oamenii suntem persoane foarte empatice, și de cele mai multe ori folosim aceeași lungime de undă pentru energii.

Olga a terminat fizica, predă acum informatica și pe blogu ei nu scrie despre nici una. Tot prima dată de la Olga, am auzit de stencils, și de aceea cred că mi-a plăcut atât de mult când minuNata mi povestea despre cum ar vrea ea să fie proiectul Papergirl.

De când am venit din USA, ambii am avut perioade instabile și ciudate, și din păcate nu am mai fost pe aceeași lungime de undă. Totuși acum vara, Olga a venit la câteva ateliere Papergirl, și asta m-a bucurat extrem de mult. De parcă nu era 2011, da încă 2009 și Olga zâmbea și eu zâmbeam.

Acum habar nu am cum căile noastre se vor mai intersecta, dar sunt sigur că așa va fi. Și uneori contează mult încărcătura emoțională care se păstrează și deși uneori e la naftalină, ea mereu poate ieși și apropia oameni. Oricum Olga mereu va fi în Familia mea 27. Și sunt sigur că Olga asta de foarte mult timp știe.

Îmbrățișări, Leoaico-buburuză!

8 comentarii leave one →
  1. kapa permalink
    septembrie 15, 2011 10:05

    frumos 🙂

  2. Ina permalink
    septembrie 16, 2011 17:24

    e neobisnuit sa vad atita sinceritate adresata unui public atit de larg (in sensul bun al gandului)…:P:)

    • septembrie 16, 2011 17:32

      asta tăt trubele lu stas

  3. Ruxanda permalink
    septembrie 17, 2011 04:39

    Offf, ce mi-i draga fata asta 🙂

Butterfly sharing is caring