Sări la conţinut

Călătorie spre centrul amintirilor

iunie 1, 2011

ACHTUNG:Pentru a citi acest articol, se apasă butonașul piesei, apoi se purcede la lectură:

Noi avem niște butoane, punctișoare, fire mici care uneori ne teleportează. Și teleportarea asta e legată de sentimente, de fericire, de amintiri. Felul cum percepem lumea se schimbă în prezența factorilor exteriori.

Călătorim într-o lume a noastră. Lumea noastră fericită, unde sunt toate, toate, toate, toate, toate amintirile noastre frumoase. Amitiri care îți amintesc că lumea e frumoasă, care îți readuc fluturașii în stomac.

Și când călătorești în lumea comorilor noastre, vrei ca ele să se repete, de parcă ai intra într-o buclă temporală. Și simți atingerile, simți săruturile, îți amintești privirile.

În acea clipă lumea în jurul tău devine lumea din amintirea ta, totul e un deja vu, și lumile se suprapun. Frustrarea vine atunci când simți că nu faci decât să repeți unele clipe fără a putea avea nicio intervenție.

Și după un timp ai peste tot astfel de bucle temporale, și intri din una și dai în alta. Ai locuri care conțin mult mai multe amintiri, atunci și amintirile se suprapun și le simți cu aceeași intensitate.

Unele locuri conțin amintirile diferitor persoane, săruturile lor, flirturile lor, orice din care ai creat sublimitate. În acele momente chiar iubești mai multe persoane în același timp. Și în același timp ai vrea ca să-ți bifurci viața și să trăiești mai multe fire narative în același timp. Exact ca în Mr. Nobody.

Cred că atunci când călătoresc, eu mă duc în locuri fără aceste bucle temporale, locuri virgine și unde ai putea lua totul de la zero. Apoi pleci și lași în urma ta alte bucle temporale, alte persoane, dar cel puțin acestea nu se suprapun, și devii fidel acelor bucle.

Și când te reîntorci, îți vezi necrologurile amintirilor. Miezul lor și cum ele apar și mor. E de parcă cineva ți-ar întinde o ciocolată, apoi înainte de a o lua, o mănâncă acel ce ți-o întinde. La început devii foarte emoționat, apoi deodată cazi într-o stare de gol interior.

Așa e și cu amintirile, te fac fericit, dar doar pentru scurt timp, și noi asta știm de aia suntem în goana după alte amintiri. Și suntem fericiți când creeăm acele noi. Și nefericiți atunci când ajungi la finele creeări și începi să le consumi.

Ar trebui să scrie: Consumul Excesiv de Amintiri Dăunează Grav Sănătății!

Uneori mă trezesc cu TINE în gând, uneori îmi beau ceaiul cu TINE, alteori mă plimb cu TINE sau privesc un film cu TINE. În acele clipe aș lăsa totul în urmă și aș fugi la TINE.

Apoi deschid ochii și văd că tu nu ești, și eu încerc să te caut. Găsește-mă, te rog!

Știu că în interiorul amintirilor nu există nimic, sunt doar pasajele mele prefearte, așa cum le-ai selecta din cărți și filme. Dar eu cred în această călătorie doar dacă vii și tu.

Aloha.

8 comentarii leave one →
 1. iunie 1, 2011 13:38

  Love the world you living in, your dreams, your memories, your own soul in just your world!!!

 2. iunie 2, 2011 18:21

  Uneori simt ca as putea da tot ce am pentru a mai trai o data o clipa… dar imi trece repede, cind imi amintesc ca ma asteapta mii si mii astfel de clipe in ziua de maine… amintirile te ancoreaza in trecut si nu-ti permit sa mergi mai departe, de asta mereu incerc sa gasesc ceva nou, ceva interesant- ca sa nu mor de dorul a ceea ce a fost cindva!!!

  • Nikka permalink
   iunie 2, 2011 22:37

   wah!.. ce v-a mai apucat romantismul pe amandoi…
   e oare vara de vina? 🙂

  • iunie 2, 2011 22:52

   neah, nu vara, dar ciclurile biologice:)

  • iunie 2, 2011 22:52

   așa e:)

 3. myina permalink
  august 1, 2012 22:56

  Don’t worry… Be happy ! :d

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: