Skip to content

Mama mia – Papergirl mania!

martie 25, 2011

papergirl.din.md

Eu știu că voi toți asta ați așteptat, noi știm că și noi asta am așteptat mult și ne gândim mult cum o să fie, da ce o să fie, și de ce o să fie.

Eu știu că oamenii din Moldova sunt creativi și că la fiece atelier de lucru culorile vor curge șir doar pentru a ne uni cu un scop: Arta de a dărui artă!

Așa vine, așa se plasează Papergirl, un proiect ce vine să vă aducă culoare pentru a scoate culoarea din voi și pentru a o dărui tot vouă, un fel de lanț trofic, ciclu natural al culorii.

Azi îi ziua când Papergirl se naște, de asemenea azi îi și ziua lu persoana care o făcut ca să se nască Papergirl în Moldova – minuNata, fata cu păru roșu și pe care toți o iubesc!

La Mulți ani, redbelo și ț doresc ca RedBullu intern niciodată să nu ți se termine!

Așa că veniți azi pe 25 martie, 18.00, în Curtea la Consiliile Americane (acolo îi și Infotagu, Pușkin și Kogălniceanu), cu o cănuță pentru ceai și bucurați-vă împreună cu noi de arta ce o avem de când lumea a fost creată, noi vă promitem voie bună și oameni buni și desene frumoase și ceai și biscuiți.

Și cei ce întrebă: Da șii asta Papergirl? Veniți și vedeți!

Șii asta Papergirl!

Nu, papergirl asta nu-s fetițe din hârtie și vin de asemenea să combat mitul că papergirl e doar pentru fete, ca exemplu pot să vă zic că coordonatorul din iași e un mujîc!

Papergirl apare în 2006 în Germania, în capul unei domnișoare Aisha Ronniger, și ea vrea să dăruiască artă într-o lume în care cea mai întâlnită artă e reclama, să readucă simțul esteticului printr-un dar, pentru că dacă îl impui nimeni nu ți-l va accepta.

Așa că, cum noi am văzut prin filme că băieții ca să facă niște capiși în plus duceau ziarele în USA, la fel se dăruiesc și piesele de artă. Se fac rulouri, li se pun bentiță, se pun în spate sau în coșul pentru ziare, îți iai viteză și răspândești artă.

De ce anume bicicleta? Pentru că mergând repede oamenii ce împart rulourile nu au timp să se gândească și să stereotipizeze oamenii, așa încât lăsând pe soarta Providenței unde ajunge fiece pictură. Doar s-a făcut un studiu științific în care s-a demonstrat că cea mai bună metodă de a avansa pe cineva e aleatoriu, așa și cu arta, pentru a o răspândi, renunțăm la tradiționalele target groupuri și dăm artă la toți. Mai vreți, vă mai dăn, și mâncați artă cu soare!

Da cum asta o să șie?

Noi o să rugăm pe toți care pot desena și au picturi de orice fel, desene orice ce se poate rula să ne dăruiască și noi în promovăm la noi pe pagină, chiar și pe Val Butnaru o să-l rugăm, sper să fie de accord.

Totuși ca să fim singuri că avem materiale, vom organiza ateliere de muncă, în care ne vom juca cu stilurile de pictură, ne vom învăța cum să facem anumite chestiuțe, vom fi creativi și vom învăța să gândim în afara cutiuței de vopsele.

Eu cred că avem nevoie și de workshopuri de creație și de artă, pentru că nici o dezvoltare personală, liderșip sau orice fel de training care se mai organizează, nu face mare lucru dacă nu-i excitată imaginația, așa că noi direct trecem la imaginație și vă dăm voie să faceți orice cu culorile noastre și apoi să lăsați ceea ce ați făcut la noi ca să le putem dărui la alții.

Voi vă alegeți cu distracția și noile aptitudini învățate, noi rămânem cu mândria că am avut așa oameni creativi și cu cadourile voastre cu care vom bucura pe alții.

Step by Step

25 martie – lansarea Papergirl

aprilie – august – ateliere de lucru, voie bună și soare

septembrie – expoziția lucrărilor voastre, lasă să vadă mama ce voi ați făcut

octombrie – the big day, ne înarmăm cu artă și vă compleșim cu ea, vă molipsim până la capăt, începere epidemiei P1G1 -PaperGirl.

Cum voi ne puteți ajuta?

Fiți alături de noi, încurajați-ne, unde credeți că e loc de mai bine, ajutați-ne, veniți și beț ceiuț cu noi și simțiți arta din voi și dăruiți-o.

Desigur că puteți deveni fanul paginii Papergirl, puneți-ne în blog-roluri, ziceți la vecini despre asta, la nepoți, la colegi, la profi când nu vreți să scriți lucrări, sau să dați restanțe, spuneți la șefi când vă cheamă în cabinet, vorbiți despre asta la Gălbenuș sau la Noroc Volosatâi, la Eli-Pili sau la CUC, la Celentano sau în orice parc cu wi-fi.

Mulțumim!

Mulțumim Consiliilor Americane că îi folosim ca depozit și ca loc de întâlnire pentru ședințe și prezentare, și că ei sunt alături de noi!

Mulțumim companiei Amplica, că au fost buni și ne-au dăruit domain ciotkii și hostingu. Mulțumesc Denis!

Mulțumim lu Ojan care ne-a dat câteva lucrări de-a lui pentru atmosfera prezentării.

Mulțumesc echipei care îi entuziasmată și care freakin creativă!

Și sunt sigur că vom tot mulțumi ca voi să fiți mulțumiți.

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. martie 25, 2011 19:54

  wow, auzisem de idee si mi se paru atit de geniala, dar nu ma gindeam ca o sa se organizeze si la noi in Chisinau. bravo organizatorilor. cit de des se vor organiza aceste workshopuri? va fi anuntat pe facebook? good job, again! arta e cel mai frumos cadou.

  • martie 26, 2011 00:51

   din aprilie workshopurile vor fi o dată pe săptămână, tematica și tehnicile folosite, de asemenea înregistrarea pentru workshopuri va fi anunțată pe facebook dar se va face în cea mai mare parte pe pagina oficială papergirl moldova, papergil.din.md 🙂
   ș mesc mult:)

 2. martie 26, 2011 22:55

  si cum a fost prima zi?

  • martie 27, 2011 02:53

   tare tare tare cute:) în curând va apărea impresii pe website

Trackbacks

 1. Poze de la distribuția de artă urbană « VOXPUBLIKA | Platforma de comentarii, bloguri si analize a Publika.md
 2. Picasso! | papergirl moldova

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: