Skip to content

Si barbatii au PMS cateodata

Noiembrie 14, 2009
tags: , ,

Tantra_Women_PMS_b-735382Sunt perioade cand ma simt ca naiba, nu stiu ce se petrece si ma irita multe chestii in jur, pot striga fara motiv. Pot sa ma apuce alergiile si simt ca ma sufoc. Cred ca si unele articole ce le-am scris provin din aceeasi perioada, ca de ex. Plicitis, iritare, zădărnicie, DISCRE(T)ditare, epuizare, ţintuire

Ceea ce se intampla destul de ciclic. Citind cartea Barbatii sunt de pe Marte si Femelile de pe Venus, m-am hotarat sa fac un research referitor la Sindromul Pre-Menstrual (PMS) Masculin. Ceea ce am gasit confirma multe din starile mele si le confera o explicatie. Si cred ca nu doar mie dar mai multor persoane ce se irita fara motiv.

Deci in mod stereotipic PMS-ul este asociat doar cu femeile, cercetatorii ai demonstrat ca barbatii il au deasemenea. Confruntandu-se cu multe din simptomele ce le au femeile.

Gerald A. Lincoln, un cercetator de la Medical Research Council’s Human Reproductive Sciences Unit din Edinburgh, Scotia, a catalogat acest sindrom ca : „irritable male syndrome” (IMS) (Sindromul Masculin de Iritabilitate).

celebrity-pictures-lawless-pmsSindromul este explicat prin ritmurile de crestere si descrestere a testosteronului in corpul barbatului. In comparatie cu femeile la care ciclu e unul la 28 de zile, la barbati se schimba de la ora la ora. Nivelul de testosteron este cel mai inalt dimineata, ceea ce determina uneori erectiile matinale, si in timpul zilei acesta scade, astfel incat spre miezul noptii, niveul de testosteron este la cel mai scazut nivel. De asemenea niveul de testosteron la barbati capata si un caracter sezonier, astfel din primavara acesta incepe sa creasca, ajungand fara la un nivel inalt ca mai apoi spre toamna sa scada si sa ajunga la un nivel minim iarna.

Deseamenea, desi am mai spus ca nivelul de testosteron sufera variatii de la ora la ora, acesta poate avea si caracter lunar, astfel perioada cand esti iritat si iritabil, de la caz la caz poate fi de la o data in 4-6 saptamani.

In unele cazuri, variatiile pot fi saptamanale, la un interval de 5-6 zile.

Cercetatorii au mai demostrat ca nivelul de testosteron al barbatului este influentat de catre persoanele de gen femenin ce il inconjoara. De aceea este sesizabil, mai ales in casnicii, concordanta intre PMS-ul femeii si IMS-ul barbatului.

SM138~Hard-Hats-Required-Pms-Zone-PostersScaderile de testosteron pot fi influentate de catre:

Consum de alcool

Probleme de sanatate

Insomnii sau Lipsa Somnului

Stress

Alimentatie ne-balansata (consumul exagerat de carne poate influenta negativ starea barbatului si poate cataliza IMS-ul datorita prezenteti estrogenului in carne), etc.

Ca simptome IMS-ul pot sugera:pms

 • Furie
 • Anxietate
 • Dureri de spate
 • Crampe ale stomacului
 • Dureri de cap
 • Disfunctie erectila
 • Hipersensibilitate
 • Iritabilitate
 • Epuizare
 • Urinare frecventa
 • Sforait, etc.

Pentru a preveni IMS-ul si a te afla intr-o stare hormonal balansata, fara a fi cu o falca in cer si alta in pamant, medicii recomanda:

 1. Alimentatie sanatoasa – Combinatie balansata de proteine, lipide si carbohidrati, si include multe fructe si legume
 2. Exercitii fizice – Un minim de 30-40 min. zilnic, semnifica o crestere a nivelului de testosteron in organism.
 3. Vitamine – Calciu si magneziu
 4. Consumul limitat de alcool
 5. Odihna
 6. Prezenta apropiata de progesteron  (adica de preferat socializare printre femei, sau o relatie stabila si consistena)

Din cate putem observa, diferentele dintre barbati si femei, sunt mai putine decat s-ar putea credea. Pentru mine personal, IMS-ul explica multe din frustrarile si impovararile mele ( „gruz„) astfel incat pot avea o noua viziune a ceea ce se intampla cu mine.

Surse: About-PMS, 4-men, strive4impact, hubpages, blogher

Anunțuri
4 comentarii leave one →
 1. Irina Kaiser permalink
  Noiembrie 14, 2009 01:19

  uu estrogen in carne..nu am shtiut tre s maninc mai multa 😀

  deci testosteron e mai mult dimineatsa..iaka cind tre de facut sex 😀

  • Dumitru Muntean permalink
   Noiembrie 14, 2009 23:04

   cind ai sa cresti mai mare ai sa afli ce-i asta erectie de dimineatza, da pin atunci citeste de pe bloguri….
   „nu fa de rusine barbatii cu teoria asta stupida despre prezenta PMS-ului la noii… asta-i ca si cum ai crede ca vineri,13 aduce ghinion.
   PMS-ul la femei are un substrat fiziologic, schimbarile homonale sunt majore si cu toate acestea el nu se exprima la toate reprezentantele sexului frumos. La barbati variatiile testosteronului nu-s atit de mari… Read More si nu se supun chiar atit de mult bioritmurilor.
   M-o rupt o remarca „este sesizabil, mai ales in casnicii, concordanta intre PMS-ul femeii si IMS-ul barbatului”…psc ce argument in favoarea IMS-ului, si normal k barbatul o sa se indispuna daca stie deamu k in zilele urmatoare n-o sa mai aiba parte de sex.
   E prostie mare sa incerci sa cauti explicatia „gruzului” in IMS, problema e cu totul in alta parte si crezin k de vina e IMS-ul tu unu faci decit sa eviti cauza principala” ce-am scris pe fb, SHITZ BARBATZ!

 2. Dan permalink
  Noiembrie 14, 2009 22:10

  Mi-a placut articolul e foarte relevnt, IMF-ul insa poate fi un punct de vedere asupra „gruzului”… altul poate fi ca pur si simplu te futzi cu mintea :)) iar altul ca asha sunt oamenii de felul lor imperfecti si se gruzesc…

  • alex permalink*
   Noiembrie 14, 2009 22:38

   e vb de psihologie si hormoni..cu cred ca astea 2 sunt factorii primari ce ne creaza gruzu

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: