Skip to content

Povestea Mea, Povestea Fluturaşului

August 6, 2009

ButterflyDesignSteppingStone1Azi în timp ce mai hoinăream şi eu pe net, găsii o povestioară, poate că mulţi dintre voi au citit-o însă eu. azi prima dată am dat ochii cu ea, şi…incontestabil e cea mai potrivită povestioară despre fluturi pe care o puteam găsi sau imagina, e atât de relevantă şi atât de..EU.

De multe ori sunt întrebat: De ce Fluturaş?…cred că acei ce mă cunosc vor înţelege, acei ce mi-au citit posturile mai vechi vor înţelege. (O ceaşcă de ceai şi un zâmbet , Film polonez , Am nimic fără mine , Nu contează ce contează, ceea ce eşti contează, Radical din douăzeci la puterea a 2) Vor înţelege şi mă vor înţelege, pe mine şi pe fluturaşul ce îl reprezint.

Povestea fluturaşului

Într-o zi într-un cocon a apărut o mică gaură – un om, care trecea din întâmplare prin preajmă, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forţa sa iasă prin această gaura mică. După multe încercări se părea că fluturele a abandonat, şi gaura rămăsese la fel de mica. Părea că fluturele a făcut tot ce putea şi nu mai era în stare de nimic altceva.farfallo

Atunci omul a decis să ajute fluturele: a luat un cuţit şi a deschis coconul. Fluturele a ieşit imediat. Însa corpul fluturelui era slab si anemic; aripile sale erau puţin dezvoltate şi aproape că nu se mişcau.

Omul a continuat să observe crezând că dintr-un moment în altul aripile fluturelui se vor deschide şi vor putea suporta greutatea fluturelui pentru că acesta să poată zbura.
Acest lucru nu s-a întâmplat! Fluturele şi-a trăit restul vieţii târându-se pe pământ cu corpul său slab şi cu aripile chircite.
Nu a putut zbura NICIODATĂ!
Ceea ce omul, prin gestul său de bunătate şi prin intenţia sa de a ajuta, nu a înţeles, este că trecerea prin gaura strâmtă a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele să trimită lichidul din corpul său către aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viaţa îl punea sa treacă pentru a putea creşte şi pentru a se dezvolta. Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie în viaţă.

butterfly

Sursa: LumeBuna

Anunțuri
8 comentarii leave one →
 1. Dana permalink
  August 6, 2009 13:59

  Cat de dulce este aceasta povestioara:)
  Succese mari, fluturasule!

 2. August 6, 2009 14:06

  Foarte interesanta si adevarata povestioara:)
  cu mult mult sens….

 3. alex permalink*
  August 6, 2009 16:28

 4. August 6, 2009 23:09

  interesanta povestioara 🙂 dulce, dar isi are fundamental incriptat un adevar. Felicitari >:D<

 5. Irina permalink
  August 7, 2009 14:41

  desi destul de emotiva povestioara ,insa cu o morala care kiar m-a impresionat ,Bravo Alex!!!

  • alex permalink*
   August 7, 2009 15:11

   Multzam:)

 6. IrinaKaiser permalink
  August 7, 2009 20:53

  sad story…but true

  citeodata itsi pare ca faci bine ajutind pe cineva, dar in realitate il afunzi si mai tare. tre sa lashi pe fiecare sa se decsurce, iar daca tare vrei sal ajutsi doar dai un shut in…:D ca sashi ia zborul. daca va fi adaptat pt viatsa singur va prinde ce tre sa faca in urmatorul minut..o spun din experientsa proprie

  • alex permalink*
   August 7, 2009 20:57

   ajuti doar daca tzie se cere ajutoru:)..si totusi….nush nush nush

Butterfly sharing is caring

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: